Da li je porod počeo? 5 ranih znakova koje mama treba znati
10. veljače 2020.

Romantične ideje za Valentinovo za trudnice

Ako ste trudni na ovo Valentinovo, učinite nešto posebno da biste počastili ljubav prema partneru i nerođenom djetetu. Kad ste opušteni i osjećate se voljeno i povezani s partnerom, oksitocin (hormon odgovoran za trudničke kontrakcije) slobodno teče u vašem tijelu. Dan zaljubljenih nudi savršen dan da se potpuno usredotočite na svoju ljubav jedni prema drugima i stvorite opuštajuće okruženje, koje će biti ugodno i može povećati vjerojatnost da ćete se poroditi (ako ste u punom terminu).

 

12 ideja za Valentinovo


1. Napišite ljubavno pismo ili pjesmu svom nerođenom djetetu govoreći mu koliko ga volite i radujete se što ćemo ga uskoro upoznati.
2. Šetajte sa svojim partnerom i razgovarajte o tome koje su vaše nade i snovi za vaše dijete.

3. Razgovarajte o tome što je korisno znati vašem partneru da vas podrži tijekom porođaja.
4. Uzmite dugu kupku u koju posipajte cvjetne latice. Upalite svijeće i odaberite svoju omiljenu aromaterapiju kako biste si još više poboljšali raspoloženje. Partner vam se može pridružiti ako je vaša kadica dovoljno velika za troje! 🙂
 
5. Nazdravite svojoj ljubavi s finim bogatim voćnim smoothiem

6. Priuštite sebi (i svom partneru) uslugu pedikira, manikure, masaže ili druge opuštajuće „spa“ usluge.

7. Razgovarajte o tome što vam je potrebno da vam kao trudnici bude ugodnije. Zatražite jastuk za tijelo ili pojas za potporu u
trudnoći ili sugerirajte partneru pomoć u kućanskim poslovima umjesto da vam kupuje poklon.
8. Napravite Valentinovu čestitku svom partneru i recite im sve što volite o njima i zašto ste mu zahvalni, uključujući njegovu roditeljsku ulogu koja ga uskoro čeka.

9. Izmasirajte jedno drugo i ako je vaš red završio, zamolite svog partnera da se usredotoči na leđa, ruke i stopala tamo gdje postoje akupresurne točke koje bi mogle pomoći započinjanju porođaja.

10. Napravite fotografiju za majčinstvo (ili upotrijebite fotografiju s ultrazvuka) i uokvirite sliku koju ćete dati partneru.

11. Stisnite se uz kamin, slušajte svoju omiljenu glazbu i uživajte u ovom vremenu prije dolaska bebe.

12. Od poklona ne možete pogriješiti s onim klasičnim – velikim buketom cvijeća i čokoladicama, no ako želite biti originalni, nadopunite to s Amniocheck-omkao savršenim paket poklonom za trudnice.
ŽENSKI KUTAK