Da li je porod počeo? 5 ranih znakova koje mama treba znati
10. veljače 2020.

Što pokloniti trudnicama: Kratki vodić za Božićni shopping

Ako poznajete nekoga tko čeka dijete baš uoči Božića, naš vodić za kupnju poklona za trudnice pomoći će vam da nađete poklon koji se ističe.

1.Odmor i opuštanje

Trudnoća može biti naporna i svaki dan donosi nove stresove i naprezanja mišića i zglobova.

Mnoge trudnice imaju problema s bolovima u leđima uzrokovanih težinom njihova djeteta, a dodatno opterećenje također se osjeti i na nogama.

SPA odmor ili masaža stoga je poklon s kojim nećete pogriješiti kada je u pitanju kupovina poklona za trudnice. Samo pripazite da potražite tretmane prilagođene trudnicama jer buduće mame ne mogu uživati u određenim terapijama.

Ako je dotična mama vaša partnerica, možete razmisliti i o sve popularnijem „Babymoonu“. Ovi kratki odmori daju budućim roditeljima priliku da se odmore prije velikog dolaska. Imajte na umu da se vruće vrijeme ne kombinira s trudnoćom, pa se odlučite za odredište s umjerenijim uvjetima.

2. Sjećanja i uspomene

Devet mjeseci može zvučati kao dugo vremena, ali trudnoća često može prohujati s vihorom dok se pripremate za dolazak dijeteta.

Stoga sve više i više roditelja pokušava uhvatiti svoja sjećanja usput.

Ako se osjećate malo manje avanturistički, vaučer za fotografiranje mogao bi biti prava poslastica.

3. Satovi vježbanja

Važno je ostati aktivan tijekom trudnoće, posebno u zimskim mjesecima. Tečajevi trudnoće, od joge do fitnesa, postali su popularni posljednjih godina.

Pretplata na zatvorenom tečaju vježbanja za Božić mogao bi biti savršen dar za trudnicu te ujedno i način kako pobijediti ‘zimski blues’. Također bi mogao pružiti nezaboravan dar koji će se i dalje koristiti dugo nakon završetka zimske sezone.

4. Nešto praktično

S novom bebom koja je na putu, mnogi budući roditelji cijene jednostavnost praktičnog poklona – posebno uzimajući u obzir činjenicu da se troškovi zbog djeteta doista mogu nagomilati.

Kada kupujete poklon, uvijek se možete odlučiti na isprobane poklone poput odjeće za bebe, monitora za bebe ili drugih predmeta poput dječjih igračaka.

Možete se poigrati te ukoliko ste i sami bili trudni, imate iskustva da kao poklon složite bolničku torbu za veliki dan.

5. Proizvodi za očuvanje zdravlja trudnica i dijeteta

Uvijek možete kupiti neke dodatke prehrani koje trudnice općenito trebaju (npr. folna kiselina) no morate unaprijed biti upoznati sa zdravljem trudnice. Recimo, ukoliko je prehrana slaba tijekom trudnoće, najčešće zbog konstantne mučnine, određeni vitamini i minerali kao i proteini moraju biti nadoknađeni u obliku određenih dodataka prehrani.

U ovu kategoriju proizvoda za očuvanje zdravlja trudnica i dijeteta spada i naš Amniocheck. On je izvrstan poklon trudnici u bilo kojem periodu trudnoće, a posebice u zadnjim tjednima. Trudnici ćete puno olakšati jer će biti sigurna da ima sve potrebno u svojoj kućnoj ljekarni. Nerijetko zna se doći do iznenadnih situacija kao npr. sumnja na prijevremeno curenje plodove vode, a u toj situaciji sres se uvelike potencira što može biti vrlo opasno u zadnjim tjednima trudnoće. Uz kupnju Amniochecka ne možete pogriješiti jer je to visoko siguran (preko 97%) dijagnostički test.

Ako još uvijek dvoumite oko Božićnog poklona za trudnice, poklonite Amniocheck i svaka trudnica će Vam biti zahvalna!

Sve najbolje za Božićne blagdane i Novu 2020. godinu želi Vam amniocheck.hr

 

 

 

ŽENSKI KUTAK